راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ – زمستان ۹۹ – قسمت اول

0
راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ – زمستان 99 – قسمت اول

راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ – زمستان 99 – قسمت اول

زمان تقریبی برای مطالعه: 13 دقیقه

در مقاله جدید وب سایت پارسی گیم به راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ بر اساس کاربرد و بودجه‌های مختلف می‌پردازیم. در بخش اول از این راهنمای خرید کاربردی به معرفی ۵ کارت گرافیک برتر بازار در بازه قیمتی مختلف و همچنین کاربردهای متنوع خواهیم پرداخت که هر کدام از آن‌ها بر اساس پارامترهای ذکر شده، یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار به شمار می‌روند. در بخش دوم از راهنمای خرید کارت گرافیک که به‌زودی منتشر خواهد شد، به معرفی محصولاتی با قیمت بالاتر از محدوده مقاله اول خواهیم پرداخت.

کامپیوترهایی که به دلیل وجود منبع تغذیه با توان محدود و عدم وجود کانکتور PCI قابلیت نصب کارت گرافیک حرفه‌ای ندارند، همواره در راهنمای خرید سایر وب‌سایت‌ها مورد بی‌توجهی قرارگرفته‌اند، اما در راهنمای خرید کارت گرافیک وب‌سایت پارسی گیم، حتی به این نوع از کامپیوترها نیز توجه کرده‌ایم. محصولاتی که در ادامه معرفی می‌شوند، بر اساس بازه قیمتی زیر دسته‌بندی‌شده و در هر دسته‌بندی نیز بهترین گزینه از نظر عملکرد، امکانات، طراحی، سیستم خنک‌کننده و مواردی از این قبیل انتخاب‌شده است:

  1. بازه قیمت ۳ میلیون تومان
  2. بازه قیمت ۳ تا ۶ میلیون تومان
  3. بازه قیمت ۶ تا ۱۰ میلیون تومان
  4. بازه قیمت ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان
  5. بازه قیمت ۲۰ تا ۳۵ میلیون تومان

پارامترهای مهم در انتخاب کارت گرافیک گیمینگ

برای آنکه بهترین کارت گرافیک گیمینگ را بر اساس بودجه و کاربرد خود انتخاب کنید، باید به مواردی بسیار مهم دقت کنید. اصطلاحی رایج که به اشتباه در میان کاربران مورداستفاده قرار می‌گیرد، این است که یک کارت گرافیک دارای حافظه بیشتر، تحت هر شرایطی از یک کارت گرافیک با حافظه کمتر، قدرت بالاتری ارائه می‌دهد.

درحالی‌که در بسیاری از موارد یک کارت گرافیک دارای حافظه کمتر، حتی در یک مدل مشابه نسبت به نسخه دارای حافظه گرافیکی بیشتر، دارای عملکرد به نسبت مشابه بوده و اختلاف عملکرد آن‌ها در حد چند فریم ناقابل بوده است. به‌عنوان مثال کارت گرافیک GTX 730 حتی با در اختیار داشتن ۴ گیگابایت حافظه نیز نسبت به کارت گرافیک GT 1030 با دو گیگابایت حافظه گرافیکی، عملکرد ضعیف‌تری از خود به نمایش می‌گذارد.

دلیل این امر، تعدد پارامترهای مهم در انتخاب یک کارت گرافیک مناسب است که در ادامه به بیان برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

معماری و فناوری ساخت: هر کارت گرافیک گیمینگ از چندین بخش و قطعه تشکیل‌شده که مهم‌ترین آن‌ها، پردازنده گرافیکی یا همان GPU است. پردازنده گرافیکی بر اساس یک معماری و فناوری ساخت خاص که توسط تولید کننده آن مشخص می‌شود، توسعه یافته و در نهایت به عنوان یک محصول نهایی وارد بازار می‌شود. در حال حاضر کمپانی AMD به تولید کارت گرافیک‌هایی با معماری RDNA نسل اول و فناوری ساخت یا لیتوگرافی ۷ نانومتری می‌پردازد که در بالاترین سطح این خانواده می‌توان به کارت Radeon RX 5700XT اشاره کرد. هر چند معماری RDNA 2 به عنوان نسل دوم این معماری توسط AMD معرفی شده، اما تاکنون هیچ محصولی از این خانواده به صورت رسمی رونمایی و به بازار عرضه نشده است. در محصولات مبتنی بر پردازنده گرافیکی انویدیا نیز در حال حاضر معماری Turing بر پایه فناوری ساخت ۱۲ نانومتری در بازار به فروش می‌رسند. بااین‌وجود در ماه‌های آینده شاهد عرضه محصولاتی مبتنی بر معماری Ampere و لیتوگرافی ۷ نانومتری از سوی NVIDIA خواهیم بود. توجه کنید که هر چه عدد مربوط به فناوری ساخت یا لیتوگرافی کمتر باشد، نشان دهنده پیشرفته‌تر بودن GPU خواهد بود.

حافظه گرافیکی: در بخش حافظه گرافیکی باید به نکات متعددی از جمله نوع چیپ ست ها، حجم حافظه، رابط حافظه، فرکانس کاری چیپ ست ها و پهنای باند حافظه توجه کنید که هر کدام از آن‌ها تأثیرگذار هستند. چیپ ست های حافظه HBM 2 و GDDR6 از جمله بهترین و جدیدترین فناوری‌های به کار رفته به شمار می‌روند و مواردی از جمله رابط، فرکانس کاری و پهنای باند نیز بر اساس نوع چیپ ست ها متغیر است. به عنوان مثال چیپ ست های حافظه HBM 2 که بیشتر در پردازنده‌های گرافیکی AMD مورداستفاده قرار می‌گیرند، دارای رابط حافظه و پهنای باند بیشتری نسبت به انواع دیگر هستند. با این وجود چیپ ست های GDDR6 و کمتر بودن رقم مربوط به رابط و پهنای باند که بیشتر در پردازنده‌های گرافیکی NVIDIA به کار می‌روند، عملکرد ضعیفی از خود به نمایش نمی‌گذارند. در حقیقت محدودیت‌هایی برای استفاده از حداکثر راندمان در دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری وجود دارد و با قطعیت نمی‌توان در خصوص پارامترهای حافظه اظهارنظر کرد.

فرکانس کاری: در خصوص این پارامتر باید کارت گرافیک‌های هم رده را با یکدیگر مقایسه کرد و ممکن است که یک محصول دارای فرکانس کاری بالاتر در مقایسه با محصول دارای فرکانس پایین‌تر دارای قدرت پردازشی کمتری باشد. به همین دلیل باید کارت‌های هم رده از یک مدل و دارای پردازنده گرافیکی یکسان را از نظر فرکانس کاری مورد بررسی قرار داد. شرکت‌های تولیدکننده کارت گرافیک بر اساس قدرت خنک‌کننده و مدار تغذیه مورداستفاده، قادر به اعمال فرکانس بالاتر هستند و کاربران نیز می‌توانند با اورکلاک نسبت به افزایش این پارامتر در سطح استاندارد اقدام کنند.

هسته‌های پردازشی: درون یک GPU تعدادی هسته پردازشی به کار رفته که بالاتر بودن این تعداد نشان‌دهنده قدرت بیشتر کارت گرافیک است. در حقیقت شرکت‌های تولیدکننده پردازنده گرافیکی از جمله انویدیا و AMD به نسبت کاربرد، قیمت و نوع GPU از تعداد مشخصی هسته پردازشی استفاده می‌کنند و هر چه محصول شما قدرتمندتر باشد، دارای واحد پردازشی بیشتری خواهد بود. به‌عنوان مثال می‌توان به کارت گرافیک RTX 2080 Ti انویدیا اشاره کرد که دارای ۴۳۵۲ هسته پردازشی CUDA است. در کارت گرافیک‌های مبتنی بر پردازنده گرافیکی AMD نیز هسته‌های پردازشی به نام واحدهای سایه زن یا Shading Unit شناخته می‌شوند و به‌عنوان مثال کارت گرافیک RX 5700XT دارای ۲۵۶۰ واحد سایه زن است. هر چند نام برخی از پارامترها در محصولات NVIDIA و AMD متفاوت بوده، اما کاربرد آن‌ها به طور کامل مشابه است. به این ترتیب نتیجه می‌گیریم که بالاتر بودن تعداد هسته‌های پردازشی به افزایش قدرت کارت گرافیک منجر خواهد شد.

درگاه ارتباطی: جدیدترین درگاه ارتباطی که در حال حاضر محصولات مبتنی بر آن در بازار به فروش می‌رسند، از نوع PCI 3.0 هستند و با وجود معرفی اسلات PCI 4.0 به زودی شاهد عرضه کارت گرافیک بر پایه این رابط نخواهیم بود. از این رو باید توجه خود را روی رابط PCI 3.0 متمرکز کنید که تمامی کارت گرافیک‌های فعلی نیز از آن بهره می‌برند.

توان مصرفی و کانکتور PCI: هر پردازنده گرافیکی دارای توان مصرفی مختص به خود است و در هنگام انتخاب کارت گرافیک باید به این مورد و تناسب آن با منبع تغذیه خود توجه کنید. تعداد کانکتور تامین توان PCI و حتی نوع آن (۶ پین یا ۸ پین) و وجود نوع و تعداد متناسب با آن در منبع تغذیه نیز از موارد مهمی به شمار می‌رود که باید به آن‌ها توجه کنید.

 

راهنمای خرید کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس و اس

بازه قیمت ۳ میلیون تومان

کارت گرافیک ایسوس Phoenix GT 1030 OC 2GB

کارت گرافیک گیمینگ ایسوس Phoenix GT 1030 OC 2GB: قیمت ۲٫۶۰۰٫۰۰۰ تومان

مشاهده  راهنمای خرید فرمان بازی – مهر 1401

بازه قیمت ذکر شده دارای محصولات متنوعی است، اما هیچ‌کدام از آن‌ها برای اجرای بازی‌ها با کیفیت Full HD مناسب نیستند، اما کاربرانی که در دو بخش بودجه و توان منبع تغذیه دچار محدودیت هستند، چاره ای به جز انتخاب یک محصول مناسب در این دسته بندی ندارند. کارت گرافیک ASUS Phoenix GT 1030 OC 2GB یکی از بهترین گزینه‌های پیش رو برای کاربرانی با بودجه ۳ میلیون تومان به شمار می‌رود که دارای توان حرارتی ۳۰ وات است و برای راه‌اندازی یک سیستم گیمینگ با استفاده از آن باید یک منبع تغذیه ۲۵۰ واتی در اختیار داشته باشید.

کارت گرافیک ایسوس مدل GT 1030 OC 2GB به دو گیگابایت حافظه از نوع GDDR5 مجهز شده که با فرکانس کاری ۱۵۰۲ مگاهرتز و رابط ۶۴ بیتی، قادر به ارائه پهنای باند ۱۱۲٫۱ گیگابایت بر ثانیه است. برای تأمین توان موردنیاز آن به کانکتور PCI نیاز ندارید و توان مصرفی آن توسط اسلات PCI مادربرد ارائه می‌شود. وظیفه خنک‌سازی کارت گرافیک نیز بر عهده یک عدد فن و هیت سینک آلومینیومی است.

کارت گرافیک GT 1030 از معماری ریز پردازنده پاسکال انویدیا و لیتوگرافی ۱۴ نانومتری بهره می‌برد و تعداد ۳۸۴ واحد پردازشی CUDA را در خود جای‌داده است. در بخش فرکانس کاری دو پروفایل گیمینگ دارای فرکانس پایه ۱۲۵۲ مگاهرتز و فرکانس بوست ۱۵۰۶ مگاهرتز و پروفایل اورکلاک دارای فرکانس پایه ۱۲۷۸ مگاهرتز و فرکانس بوست ۱۵۳۱ مگاهرتز در نظر گرفته شده است. با توجه به مشخصات این محصول می‌توان پیش‌بینی کرد که قدرت مناسبی برای راه‌اندازی یک سیستم گیمینگ با حداقل بودجه، برخورداری از پردازنده گرافیکی جدید و عملکرد بسیار خوب ارائه می‌دهد.

ابعاد کلی کارت گرافیک برابر با ۳۶×۱۱۱×۱۸۴ میلی‌متر بوده و دو اسلات از شکاف‌های توسعه مادربرد و کیس را اشغال می‌کند. کارت گرافیک ایسوس مدل GT 1030 OC 2GB در بنچمارک Passmark موفق به کسب امتیاز کلی ۲۶۱۸ شده که در مقایسه با کارت گرافیک‌های موجود در بازه قیمت ۲ تا ۳ میلیون تومان، عملکرد بهتری ارائه می‌دهد. برای بررسی عملکرد این محصول که هم‌اکنون با قیمت ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد، نرخ فریم آن را در بازی‌های مختلف و در وضوح ۷۲۰×۱۲۸۰ پیکسل به اشتراک می‌گذاریم.

قابلیت اجرای بازی ها با کیفیت HD 720P – Medium
بازی نرخ فریم بر ثانیه
Doom Ethernal ۳۸
Red Dead Redemption 2 ۳۶
Need for Speed Heat ۴۹
Call of Duty Modern Warfare 2019 ۳۹
GRID 2019 ۷۰
FIFA 2020 ۱۶۷
F1 2019 ۸۲
DIRT Rally 2.0 ۸۷
Far Cry New Dawn ۴۸
Apex Legends ۶۳
Battlefield V ۷۱
Assassin`s Creed Odyssey ۴۱
Forza Horizon 4 ۵۵
Fortnite ۱۶۲

 بازه قیمت ۳ تا ۶ میلیون تومان

کارت گرافیک زوتک GTX 1650 AMP Core Gaming 4GB

کارت گرافیک گیمینگ زوتک GTX 1650 AMP Core Gaming 4GB: قیمت ۵٫۷۳۰٫۰۰۰ تومان

در میان گزینه‌های متعدد از نسل‌های گذشته و جدید در بازه قیمتی ۳ تا ۶ میلیون تومان، در نهایت کارت گرافیک زوتک مدل GTX 1650 AMP Core Gaming 4GB را انتخاب کردیم. یک محصول شناخته شده و بسیار با کیفیت دارای کارایی قابل توجه که با گارانتی معتبر در بازار داخلی به فروش می‌رسد. در این محصول از پردازنده گرافیکی انویدیا مدل TU117 استفاده شده که به تعداد ۸۹۶ هسته پردازشی CUDA مجهز شده و با فرکانس کاری بوست برابر با ۱۶۵۰ مگاهرتز فعالیت می‌کند. چهار گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع GDDR6 با فرکانس ۲۰۰۱ مگاهرتز فعالیت می‌کنند و با بهره‌گیری از رابط ۱۲۸ بیتی قادر به ارائه پهنای باند ۱۲۸٫۱ گیگابایت بر ثانیه هستند. وجود چنین مجموعه‌ای در کنار هم می‌تواند قدرت قابل قبولی را برای اجرای بازی‌ها در وضوح تصویر Full HD ارائه دهد که متناسب با نیاز بسیاری از گیمرها است. توان مصرفی این کارت برابر با ۷۵ وات بوده و برای راه اندازی آن به یک کانکتور ۶ پین PCI نیاز دارید. راه‌اندازی یک سیستم گیمینگ مجهز به کارت گرافیک زوتک مدل GTX 1650 AMP Core Gaming 4GB به منبع تغذیه ۳۵۰ واتی نیاز دارید که به سادگی در دسترس کاربران قرار دارد. خنک‌سازی کارت توسط یک هیت سینک آلومینیومی بزرگ به همراه دو عدد فن ۷۰ میلی‌متری صورت می‌گیرد و اثری از لوله‌های انتقال حرارت مشاهده نمی‌شود. برای مدیریت فرکانس، سیستم خنک‌کننده و اورکلاک کارت می‌توانید از نرم افزار انحصاری زوتک به نام FireStorm Utility استفاده کنید که کار کردن با آن بسیار ساده و لذت بخش است. ابعاد کارت گرافیک ZOTAC برابر با ۳۵٫۳×۱۱۵٫۲×۱۶۲٫۴ میلی‌متر بوده و دو اسلات از شکاف‌های توسعه مادربرد و کیس را اشغال می‌کند. عدم پشتیبانی از فناوری SLI قرار دادن دو عدد از این محصول در کنار هم را غیرممکن سازد. کارت گرافیک GTX 1650 در بنچمارک Passmark موفق به کسب امتیاز ۷۷۴۱ گردیده که آن را بالاتر از HD 7970 و R9 280X قرار می‌دهد. طراحی ظاهری زیبا و جذاب در کنار مشخصات قابل قبول و عملکرد بی‌نظیر که با بودجه مناسب حدود ۶ میلیون تومان در دسترس شما قرار می‌گیرد، کارت گرافیک GTX 1650 AMP Core Gaming 4GB را به یک گزینه استثنایی تبدیل می‌کند. در جدول زیر می‌توانید نرخ فریم ثبت شده برای این محصول را در وضوح تصویر Full HD با جزییات گرافیکی High مشاهده کنید.

مشاهده  با بودجه 15 میلیون تومان لپ تاپ بخریم یا کامپیوتر شخصی ؟ (مقایسه بنچمارک)
قابلیت اجرای بازی ها با کیفیت Full HD 1080P – High
بازی نرخ فریم بر ثانیه
Doom Ethernal ۷۷
Red Dead Redemption 2 ۳۴
Need for Speed Heat ۵۷
Call of Duty Modern Warfare 2019 ۶۵
GRID 2019 ۷۰
FIFA 2021 ۲۰۶
F1 2020 ۸۶
DIRT 5 2020 ۸۷
Far Cry New Dawn ۴۲
Apex Legends ۷۶
Battlefield V ۵۳
Assassin`s Creed Valhalla ۳۵
Forza Horizon 4 ۸۳
Fortnite ۸۵

بازه قیمت ۶ تا ۱۰ میلیون تومان

کارت گرافیک ایسوس ROG STRIX GTX 1650 SUPER OC Gaming 4GB

کارت گرافیک گیمینگ ایسوس ROG STRIX GTX 1650 SUPER OC Gaming 4GB: قیمت ۹٫۲۸۰٫۰۰۰ تومان

کمپانی انویدیا مدتی پس از عرضه GTX 1650 و برای رقابت بهتر با محصولات جدید AMD، نسخه بهینه شده و ارتقا یافته از آن را با پسوند SUPER روانه بازار کرد. در این کارت از پردازنده گرافیکی TU116 به همراه ۱۲۸۰ هسته پردازشی CUDA و فرکانس بوست ۱۸۱۵ مگاهرتز استفاده شده که قدرت بسیار مناسبی را برای اجرای بازی‌ها در وضوح Full HD ارائه می‌دهد. فرکانس پایه پردازنده گرافیکی در کارت ایسوس برابر با ۱۵۳۰ مگاهرتز و فرکانس بوست پروفایل گیمینگ نیز برابر با ۱۷۸۵ مگاهرتز در نظر گرفته شده است. چهار گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع GDDR6 با فرکانس ۱۵۰۰ مگاهرتز فعالیت می‌کنند و با بهره‌گیری از رابط ۱۲۸ بیتی می‌توانند پهنای باند ۱۹۲ گیگابایت بر ثانیه را ارائه دهند. خنک‌سازی پردازنده و سایر تجهیزات این محصول مانند چیپ ست های حافظه و مدار تغذیه بر عهده یک خنک‌کننده شامل لوله‌های انتقال حرارت، هیت سینک آلومینیومی و دو عدد فن قرار دارد. لوله‌های انتقال حرارت در کارت گرافیک ایسوس از مس خالص تشکیل شدند که یک روکش نیکل، سطح آن‌ها را پوشش داده است. سیستم خنک‌کننده مجهز به سیستم نورپردازی RGB بوده که توسط نرم‌افزار انحصاری ایسوس، قابلیت شخصی‌سازی را به آن اعطا کرده است. به این ترتیب کاربران می‌توانند بر اساس سلیقه شخصی خود نسبت به تعیین رنگ‌ها و افکت‌های قابل‌نمایش اقدام کنند. توان مصرفی کارت طبق اعلام کمپانی سازنده برابر با ۱۰۰ وات بوده که توسط یک کانکتور ۶ پین PCI از منبع تغذیه دریافت می‌شود.

برای راه‌اندازی یک سیستم گیمینگ مجهز به این محصول، به یک منبع تغذیه با حداقل توان ۳۵۰ وات نیاز دارید که از کانکتور ۶ پین PCI برخوردار باشد. پورت های کارت شامل دو عدد HDMI و دو عدد Display Port می‌شود که امکان اتصال انواع مانیتورها در وضوح تصویر Full HD تا ۴K را فراهم می‌سازند. کارت گرافیک ایسوس مدل ROG STRIX GTX 1650 SUPER OC Gaming علاوه بر مشخصات فنی بسیار مناسب خود، از طراحی ظاهری جذابی بهره می برد که با به‌کارگیری دیودهای نوری RGB به زیبایی آن افزوده شده است. به‌طورکلی کاربرانی که نرخ فریم بسیار بالا در وضوح تصویر Full HD را مدنظر دارند، می‌توانند روی این محصول حساب ویژه‌ای باز کنند. ابعاد نماینده ایسوس برابر با ۴۸×۱۲۹×۲۴۳ میلی‌متر بوده و به‌این‌ترتیب در بسیاری از کیس های موجود در بازار قابل نصب است. کارت GTX 1650 SUPER در بنچمارک Passmark به امتیاز قابل توجه ۹۸۲۵ دست یافته که اندکی بالاتر از امتیاز RX 580 به شمار می‌رود. در ادامه می‌توانید نرخ فریم این کارت را در وضوح Full HD با تنظیمات گرافیکی High مشاهده کنید.

قابلیت اجرای بازی ها با کیفیت Full HD 1080P – High
بازی نرخ فریم بر ثانیه
Doom Ethernal ۹۶
Red Dead Redemption 2 ۴۵
Cyberpunk 2077 ۳۶
Call of Duty Modern Warfare 2019 ۶۵
Anno 1800 ۶۰
FIFA 2021 ۱۸۰
F1 2020 ۱۰۸
DIRT 5 2020 ۵۴
Far Cry New Dawn ۷۸
Apex Legends ۸۲
Battlefield V ۵۸
MAFIA Definitive Edition ۵۸
Call Of Duty Black Ops Cold War ۵۶
Fortnite ۸۵

 بازه قیمت ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان

کارت گرافیک ایسوس ROG STRIX RTX 2060 EVO GAMING 6GB

کارت گرافیک گیمینگ ایسوس ROG STRIX RTX 2060 EVO GAMING 6GB: قیمت ۱۷ میلیون تومان

در محدوده قیمت ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان، گزینه‌های چندان زیادی با توجه به موجودی بازار برای عرضه به کاربران وجود ندارد، اما این سطح بودجه برای بسیاری از گیمرهای حرفه‌ای قابل پرداخت بوده و آن‌ها می‌توانند سیستم گیمینگ قابل‌توجهی از نظر عملکرد را تشکیل دهند. پس از بررسی گزینه‌های موجود، در نهایت کارت گرافیک ایسوس مدل ROG STRIX RTX 2060 EVO GAMING مجهز به ۶ گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع GDDR6 را با قیمت حدود ۱۷ میلیون تومان را انتخاب کردیم که از نسل کارت‌های سری RTX 20 انویدیا است.

مشاهده  راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ – زمستان 99 – قسمت دوم

معماری ریزپردازنده Turing انویدیا و فناوری ساخت ۱۲ نانومتری از جمله ویژگی‌های کلیدی پردازنده گرافیکی TU106 به شمار می‌روند که منجر به تولید کارت گرافیک RTX 2060 شده‌اند. انویدیا در این پردازنده گرافیکی تعداد ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ترانزیستور و تعداد ۱۹۲۰ هسته پردازشی را قرار داده که در مقایسه با رقبای هم رده خود از نظر قیمت، شرایط بسیار خوبی را ارائه می‌دهد. کارت گرافیک ایسوس دارای دو پروفایل گیمینگ با فرکانس پایه ۱۳۶۵ مگاهرتز و فرکانس بوست ۱۸۳۰ مگاهرتز و پروفایل اورکلاک با فرکانس بوست ۱۸۶۰ مگاهرتز است.

کارت گرافیک ایسوس ROG STRIX RTX 2060 EVO GAMING 6GB

شش گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع GDDR6 که با فرکانس ۱۷۵۰ مگاهرتز فعالیت می‌کنند، پهنای باند ۳۳۶ گیگابایت بر ثانیه را از طریق رابط ۱۹۲ بیتی در اختیار نرم‌افزارها و بازی‌های مختلف قرار می‌دهند. به‌طور حتم وجود ۶ گیگابایت حافظه گرافیکی می‌تواند شما را در بازی‌های مختلف، به‌خصوص در انواع جهان باز در ارائه نرخ فریم مناسب سربلند کند. ایسوس سه عدد فن و لوله‌های انتقال حرارت را به همراه هیت سینک آلومینیومی در سیستم خنک‌کننده سه اسلاتی خود نصب کرده و دیودهای نوری RGB نیز در این مجموعه به چشم می‌خورد.

توان مصرفی کارت گرافیک برابر با ۱۶۰ وات بوده که توسط یک کانکتور ۸ پین PCI تأمین می‌شود و برای راه‌اندازی سیستم گیمینگ مجهز به ROG STRIX RTX 2060 EVO GAMING به یک منبع تغذیه با توان واقعی ۵۰۰ وات نیاز دارید. ابعاد کارت گرافیک ایسوس برابر با ۵۰×۱۳۲×۳۰۰ میلی‌متر بوده و به این ترتیب در بیشتر کیس های میان رده و حرفه‌ای موجود در بازار قابل نصب است. محصول قدرتمند ایسوس در بنچمارک Passmark موفق به کسب امتیاز قابل‌توجه ۱۳۹۵۸ شده و از این حیث عملکرد بهتری نسبت به GTX 1070 ارائه می‌دهد. در ادامه می‌توانید نرخ فریم ثبت شده توسط این محصول در بازی‌های مختلف در وضوح تصویر ۲K را مشاهده کنید.

قابلیت اجرای بازی ها با کیفیت ۲K – High
بازی نرخ فریم بر ثانیه
Doom Ethernal ۱۰۲
Red Dead Redemption 2 ۳۵
Need for Speed Heat ۶۴
Call of Duty Black Ops Cold War ۴۷
Dirt 5 2020 ۳۵
FIFA 2021 ۲۳۶
F1 2020 ۸۹
Anno 1800 ۳۵
Far Cry New Dawn ۷۶
Apex Legends ۹۸
Battlefield V ۱۱۹
Assassin`s Creed Valhalla ۴۲
Forza Horizon 4 ۱۰۵
Fortnite ۱۴۱

بازه قیمت ۲۰ تا ۳۵ میلیون تومان

کارت گرافیک ایسوس TUF RTX 3060 Ti OC Gaming 8GB

کارت گرافیک گیمینگ ایسوس TUF RTX 3060 Ti OC Gaming 8GB: قیمت ۳۵ میلیون تومان

با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت انواع کارت گرافیک وادار به انتخاب بازه قیمت گسترده شده و به همین دلیل بازه قیمت بعدی ما در محدوده ۲۰ تا ۳۵ میلیون تومان انتخاب گردیده است. کمپانی انویدیا به تازگی نسل بهینه‌سازی شده‌ای از کارت‌های سری RTX 30 را روانه بازارهای جهانی کرده که کارت گرافیک RTX 3060 Ti یکی از بهترین نمونه‌ها به شمار می‌رود. انویدیا در محصول جدید خود از پردازنده گرافیکی GP104 با معماری ۸ نانومتری Ampere استفاده کرده که با وجود ۱۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ترانزیستور و تعداد شگفت‌انگیز ۴۸۶۴ هسته پردازشی CUDA دست‌کمی از یک کارت پرچم‌دار ندارد. فرکانس بوست در پروفایل گیمینگ برابر با ۱۷۵۵ مگاهرتز و فرکانس بوست در پروفایل اورکلاکینگ برابر با ۱۷۸۵ مگاهرتز تعیین شده است. فرکانس کاری هشت گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع GDDR6 برابر با ۱۷۵۰ مگاهرتز بوده که پهنای باند ۴۴۸ گیگابایت بر ثانیه را توسط رابط ۲۵۶ بیتی در دسترس کاربران قرار می‌دهد.

کارت گرافیک ایسوس TUF RTX 3060 Ti OC Gaming 8GB

سیستم خنک‌کننده نسل جدید سری TUF به سه عدد فن، لوله‌های انتقال حرارت و هیت سینک سه تکه مجهز شده که به مراتب عملکرد بهتری نسبت به نسل گذشته ارائه می‌دهد. کارت‌های گرافیک ایسوس در سری TUF همواره به دلیل سیستم خنک‌کننده نه چندان کارآمد مورد انتقاد قرار می‌گرفتند، اما در نسل جدید با یک محصول تمام عیار سروکار داریم. فن وسط برای بهبود عملکرد خنک‌سازی و خارج کردن گردوغبار هنگام آغاز فعالیت به جهت مخالف حرکت می‌کند و دیودهای نوری نیز در قسمت بالای سیستم خنک‌کننده قرار گرفته است. اجزای سیستم خنک‌کننده به وضوح اعلام می‌کنند که همه‌چیز حین اجرای بازی‌ها تحت کنترل خواهد بود و هیچ نگرانی بابت افزایش دما وجود نخواهد داشت. کارت گرافیک RTX 3060 Ti در بنچمارک Passmark موفق به کسب امتیاز ۱۹۷۳۲ گردیده که از این حیث بالاتر از محصولاتی مانند RTX 2070 SUPER و RX 5700 XT قرار می‌گیرد.

یکی از دغدغه‌های مهم گیمرها در خصوص کارت گرافیک ایسوس مدل TUF RTX 3060 Ti OC Gaming 8GB ابعاد ۵۴×۱۴۳×۳۰۱ میلی‌متری آن است که محدودیت‌هایی برای نصب در برخی از کیس های موجود در بازار به وجود می‌آورد. به همین توصیه می‌شود که پیش از خرید کارت به مشخصات کیس موردنظر خود و ابعاد قابل پشتیبانی برای بخش Graphic Card توجه کنید. در ادامه می‌توانید نرخ فریم کسب‌شده توسط RTX 3060 Ti را در بازی‌های مختلف در وضوح ۴K مشاهده کنید.

قابلیت اجرای بازی ها با کیفیت ۴K – High
بازی نرخ فریم بر ثانیه
Doom Ethernal ۱۰۹
Red Dead Redemption 2 ۳۹
Death Strading ۶۰
Borderlands 3 ۴۱
Project Cars 3 ۴۸
Far Cry 5 ۶۶
Assassin`s Creed Odyssey ۳۸
Hitman 2 ۴۹
Gears 5 ۵۲
Metro Exodus ۵۴
Battlefield V ۷۲
Detroit Become Human ۵۰

 


لینک به مطلب اصلی در وب سایت پارسی گیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *